Wie ben ik?

 

Ik ben Debby van der Plas. Ik heb sinds 2008 een eigen praktijk in neurofeedbacktraining en later ook psychosociale therapie en coaching.

Voordat ik mijn eigen praktijk startte heb ik eerst 10 jaar in de vastgoedsector gewerkt nadat ik afgestudeerd ben aan de TU Eindhoven. Hoewel er leuke aspecten zitten aan de studie en het vak was het grootste deel van het werk en de omgeving iets dat eigenlijk niet paste bij mij als persoon. Ik heb lang gezocht naar iets waar mijn hart echt blij van werd. Van dit hele proces heb ik wel ontzettend veel geleerd. Vaak komen de veranderingen juist als gevolg van tegenslag, ingrijpende gebeurtenissen en crisissen. Ik heb veel veranderingen gehad in mijn leven, sommige vrijwillig gekozen, andere als gevolg van omstandigheden buiten mijn invloedssfeer. Transformatieprocessen ben ik wel bekend mee, niet alleen vanuit mijn werk maar dus ook als mens uit eigen ervaring. Ik heb ze gehad op het gebeid van gezondheid, de liefde en het werk. Bij mij hebben deze ontwikkelingen aangezet tot mijn zoektocht. Wat wil ik nu eigenlijk echt? Waar ben ik goed in van nature? Wat echt past bij mijn talenten en persoonlijkheid? Waar word ik gelukkig van? Met wie wil ik mijn leven delen? Mijn eigen ingrijpende gebeurtenissen hebben mij achteraf een enorme veerkracht, wijsheid en inzichten gegeven. Deze levenservaring kan ik goed gebruiken in het begeleiden van cliënten in mijn praktijk in hun transformatieprocessen. Die willen werken aan persoonlijke ontwikkeling of die een andere invulling willen of moeten geven aan hun leven.

Door mijn beide kanten te hebben ontwikkeld, enerzijds de rationele, analytische, wetenschappelijke kant en anderzijds de gevoelsmatige, energetische en holistische kant ben ikzelf enorm gegroeid en zie ik dit ook als een kracht in mijn werk.

In mijn vrije tijd hou er van te wandelen met mijn hond, liefst in de natuur en kan ik heerlijk genieten van een goed boek. Maar ook een gezellig samenzijn met vrienden maakt mij gelukkig zeker als we daarbij ook nog lekker en gezond kunnen eten of lekker kunnen dansen op een feestje.

Opleidingen

Ik heb de opleiding voor neurofeedbacktrainer en de aanvullende masterclasses gevolgd bij Marty Wuttke, toonaangevend trainer en practitioner uit USA in samenwerking met het Neurotherapie Centrum Hilversum.

https://www.neurotherapiecentrumhilversum.nl/

Tevens ben ik afgestudeerd aan de NEM Academy als transformatietherapeut, een erkende Hbo-opleiding en genomineerd in 2018 als beste opleider. Sinds juni 2022 ben ik tevens docent op de NEM Academy. Daarnaast heb ik zowel de psychosociale en medische basiskennis op Hbo-niveau gevolgd. Met mijn aansluiting bij de beroepsverenigingen NFG en RBCZ word ik ook deels vergoed door Zorgverzekeraars.

https://www.nemacademy.nl/

Ik heb de training Health & Wellness Coach gevolgd bij A Wellness Revolution. Deze cursus geeft kennis van gezondheid en voeding op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Deze training is erkend door de KTNO, de BLCN – Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland  en de  ICF. En heeft diverse awards gewonnen. Onder andere beste Online Health & wellness Coach Course van Big Pharma en prijs voor Most Innovative Company door CDO View 

https://www.awellnessrevolution.com/

 

In het kort:

 

– 4-jarige HBO opleiding voor psychosociale therapie, erkend door SNRO en KTNO

– opleiding tot neurofeedbacktrainer op HBO-niveau, erkend en geaccrediteerd KTNO

– certificaat EMDR, erkend door de SNRO en de NTRO

– psychosociale en medische basiscursus op HBO niveau

– lifestyle coach (levensstijlveranderingen gericht op gezondheid zowel fysiek, mentaal als spiritueel niveau), post HBO opleiding erkend door de SNRO

 

Registraties

NFG – Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

RBCZ – Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

TP – Therapiepsycholoog – Netwerk van therapeuten en psychologen

 

Gratis kennismaking?

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?