PSIO Bril:  licht- en geluidtherapie (voor thuis)

 

PSiO

Dankzij de ingebouwde MP3 speler met pulserende lichteffecten in diverse kleuren zijn er drie verschillende toepassingen. Naast pulserend licht zijn er ook programma’s met continu licht:

  1. Meditatie en visualisatie met muziek of stemmen met pulserend gekleurd licht

(15 tot 20 min.)

De lichtkleur is afhankelijk van het tijdstip. In de ochtend zit het licht in het blauwe spectrum, in de middag in het volledige spectrum en in de avond kleuren in het rode spectrum .

  1. Turbo-siesta met muziek met pulserend gekleurd licht

(3 tot 15 min.)

In het geval van vermoeidheid in het hoofd kunt u dankzij het gepulseerd licht van PSiO in enkele minuten weer opladen. U kiest uit één of meerdere muziekstukken (MP3 kleur speler) in verschillende stijlen. Luister naar muziek in een caleidoscopische kleurenstroom die even mooi is als een gepersonaliseerd concert.

Het gaat om een pure zintuigelijke ervaring. Vanaf de eerste seconden treedt u letterlijk binnen in de muzikale emotie. Deze heuse onderdompeling stopt alle gedachten in de cortex. Uiteindelijk is dit een vereenvoudigde vorm van meditatie, met als resultaat een heerlijk uitgerust gevoel. Na een bontgekleurde fase die de aandacht helemaal zal afleiden, mogen de gedachten rusten en zoekt het bewustzijn geleidelijk de grenzen van de slaap op…

Dat is de befaamde “schemertoestand” waarin Thomas Edison afzakte om inspiratie te zoeken: wanneer hij aan een bureau zat met zijn ellebogen leunend op de tafel en een sinaasappel in de hand, moest hij niet bang zijn om in te dommelen, aangezien zijn bewustzijnstoestand werd gecontroleerd door het vallen van de sinaasappel. Dat was immers het signaal dat de slaap hem overmeesterde! De PSiO brengt u in deze toestand en houdt u daar zolang de muziek blijft spelen.

Resultaat: na een originele, muzikale rustpauze zijn uw batterijen weer helemaal opgeladen en voelt u zich als herboren! “Refresh ” !!!

  1. Ontspanning en loslaten

(15 tot 30 min.)

Aangename stemmen brengen u naar een plek van rust en kalmte met zachte muziek en natuurgeluiden op de achtergrond. Het gepulseerd licht zet een einde aan het rusteloos gepieker. De aandacht vermindert en komt uiteindelijk volledig tot rust aan de grens met de slaap. Dit is de ideale staat om positieve gedachten en beelden te vormen in het diepst van jezelf. Het gevoel van herstel is gegarandeerd!

Met zachte muziek op de achtergrond begeleiden verschillende stemmen u naar een toestand van diepe ontspanning, op de grens met de slaap. Nu eens in uw linkeroor, dan weer in uw rechter, soms tegelijkertijd, hoort u symbolische verhalen, vaak onderhoudend en kalmerend. Ze zijn rechtstreeks op uw onderbewustzijn gericht dat deze berichten opvangt terwijl uw aandacht rust.

Dit is gebaseerd op de suggestietechnieken van Dr. Milton Erickson en is het resultaat van vijftien jaar research op het vlak van de psycho-akoestiek en de psychosomatische geneeskunde. Het lichaam en zijn organen zijn nauw verbonden met de hersenen en in het bijzonder met dat deel van de hersenen dat met name alle automatische functies regelt. In het geval van stress of van depressie zijn er bepaalde lichaamsdelen die last krijgen van deze spanningen. Dankzij het beluisteren van de programma’s kunnen lichaam en geest tot rust gebracht worden. Verscheidene studies in internationale tijdschriften (zoals bij voorbeeld het tijdschrift “Nature”) hebben de invloed van de suggestie op de organen bewezen. Om dit doel te bereiken, is het belangrijk dat de rationele hersenen, het actieve bewustzijn, tot rust gebracht wordt. Dat noemt men het “Loslaten”, wat betekent dat u de boodschappen op de opname wel hoort maar er niet met aandacht, niet bewust naar luistert, wat de onderbewuste ontvankelijkheid heel duidelijk doet toenemen.

 

Continu of gepulseerd licht

De programma’s met gepulseerd licht verminderen het gepieker of de vele gedachten. De programma’s met continu licht (fotogevoelig) worden voornamelijk gebruikt bij meditatie (of voor personen die gepulseerd licht niet aangenaam vinden en bij mensen met epilepsie).

Veiligheid:

Er zijn diverse veiligheidscertificaten voor de PSiO afgegeven. Het licht is 100% veilig voor iedereen, zowel met ogen dicht als open. Het ledlicht schijnt niet direct in de ogen en  ook de golflengte zit in het veilige spectrum.

 

Gratis kennismaking?

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?